nieuws

Metaalbedrijf Overdie positief over Sennebogen 840 M

Geen categorie

Metaalbedrijf Overdie koos voor een 50 tons Sennebogen 840 M mobiele overslagmachine. Volgens technisch directeur De Jong de juiste beslissing voor de werkzaamheden van Overdie.

Metaalbedrijf Overdie positief over Sennebogen 840 M

Overdie, een Alkmaars familiebedrijf. Heeft zich sinds ontwikkeld van een traditionele oud-ijzerhandel tot een moderne onderneming met verschillende activiteiten in de handel en verwerking van gebruikte metalen. Sinds 2005 bestaat Overdie uit drie werkmaatschappijen, Overdie Ferro, Overdie Metals en Overdie Staal. Het bedrijf, dat wordt gerund door drie broers De Jong, is zowel nationaal als internationaal actief en heeft 95 werknemers in dienst.

De werkzaamheden van Overdie bestaan uit het inzamelen en verwerken van ijzer- en metaalschroot (ferro en non-ferro). In Alkmaar wordt het ingezamelde materiaal gescheiden op soort en kwaliteit en vervolgens verwerkt tot grondstof. De volgende stap is de verkoop van de grondstoffen. Jaarlijks wordt bij Overdie Metals ongeveer 200.000 ton aan metaal verwerkt.

“Het eerste contact met Sennebogen jaren geleden, was voor ons geen succes. Blijkbaar lag dit bij andere bedrijven anders, want we zagen dat bij hen de afname van het aantal Sennebogen overslagmachines toe nam. Goede service en innovatie op alle fronten zijn nu reden genoeg voor Overdie om over te schakelen. Via Kuiken NV werd een demonstratie met een Sennebogen 840 M georganiseerd. De machine draaide volop en het pakte allemaal positief uit”, vertelt de heer De Jong.

Dit alles leidde tot de aankoop van de Sennebogen 840 M. De Sennebogen zal voornamelijk gebruikt worden voor het voorsorteren van staalschroot, voordat het staal verwerkt wordt. Bijzonder aan de machine is de rijke standaard uitrusting. Zo is de Sennebogen 840 M voorzien van airco, omkeerbare fan op de koeling, pantserglas en heeft het een ergonomisch gevormd instrumentenpaneel. De stille en in hoogte verstelbare cabine vormt een prettige werkomgeving voor de machinist. De Sennebogen 840 M heeft een direct ingespoten watergekoelde dieselmotor met 205kW-280pk bij 2200 omwentelingen/min. De standaard joystickbesturing zorgt ervoor dat de machinist beter zicht kan houden op het werk omdat de stuurkolom komt te vervallen. Met een onderwagen van een Sennebogen 850 M is de machine zeer stabiel. Sennebogen geeft voor al haar machines een 360° tabel af. Dit betekent dat de 840 zowel over de zijkant als over de voorkant even stabiel staat.

Reageer op dit artikel