nieuws

Algerijnse asielzoekers kapen torenkraan

Geen categorie

Op 23 maart maakte deze website melding van de kaping van een torenkraan in Brussel. Het ging toen om drie Algerijnen die door hun actie de Belgische regering een verblijfsvergunning wilden afdwingen.

Algerijnse asielzoekers kapen torenkraan

Exact één maand later zijn opnieuw drie (andere) Algerijnse asielzoekers op dezelfde torenkraan in Brussel gekropen. De kraan staat op een bouwlocatie op de Antwerpsesteenweg in Brussel, vlakbij de dienst Vreemdelingenzaken.

Waren bij de eerdere actie de asielzoekers snel weer beneden, ditmaal hebben de lokale politie en de dienst Vreemdelingenzaken te maken met halsstarrige actievoerders. De mannen hebben inmiddels hun tweede nacht in de kraan doorgebracht.

De dienst Vreemdelingenzaken zegt dat de situatie zorgwekkend wordt. Zo eist de verantwoordelijke voor de bouwlocatie met klem zijn torenkraan weer op. Voor de tweede keer, dus.

Aanverwant artikel: Asielzoekers bezetten Brusselse torenkraan (23 maart 2008)

Reageer op dit artikel