nieuws

Verkoop Jaguar en Land Rover aan Tata rond

Geen categorie

Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor maakte woensdag officieel de langverwachte verkoop van zijn Britse automerken Jaguar en Land Rover aan het Indiase Tata Motors bekend. De verkoopprijs zou ongeveer 2 miljard dollar (1,3 miljard euro) bedragen.

Verkoop Jaguar en Land Rover aan Tata rond

De onderhandelingen tussen Ford en Tata over een verkoop van de twee luxe automerken lopen al maanden. Ford zette Jaguar en Land Rover vorig jaar zomer in de verkoop omdat het concern geld nodig heeft om zijn verlieslijdende Amerikaanse activiteiten te reorganiseren.

Tata
Ford nam Jaguar in 1989 over voor 2,5 miljard dollar en Land Rover werd in 2000 van BMW gekocht voor 2,7 miljard dollar. Door een overname van Jaguar en Land Rover krijgt Tata toegang tot hoogwaardige technologie en een sterke aanwezigheid op internationale markten. Tata is de grootste autofabrikant van India en maakt onderdeel uit van het grote industriële conglomeraat Tata Group. Dat concern nam vorig jaar nog het Brits-Nederlandse staalbedrijf Corus over voor 9,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel