nieuws

Van Halteren legt bouwput ministerietorens aan

Geen categorie

Van Halteren legt in Den Haag de bouwput aan voor twee ministerietorens. Deze komen op de plek waar voorheen de zwarte Madonna stond. Van Halteren is specialist in damwandtoepassingen en gebruikt voor de aanleg van deze bouwput een speciaal hoogfrequent trilblok. Zo kan de aanleg met grote zorgvuldigheid worden uitgevoerd.

Van Halteren legt bouwput ministerietorens aan

Rijksgebouwendienst ontwikkelt in het Wijnhavenkartier in Den Haag nieuwe huisvesting voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De aanleg van de bouwput van de twee ministerietorens is gegund aan Van Halteren Infra.

Aanleg bouwput
Van Halteren Infra werkt vanaf januari 2008 vier maanden aan de aanleg van de bouwput. Het project omvat het slaan van damwand, grondwerk en het ontgraven van het bouwterrein tot 6 meter onder het huidige straatniveau.

Hoogfrequent trilblok PVE 2350 VM
Voor de aanleg wordt een enorm trilblok gebruikt, de PVE 2350 VM van Dieseko. Dit nieuwe trilblok, werkt op hoge frequentie (2.300 toeren per minuut, 38,33 Hz) en geeft minder schadelijke trillingen naar de omgeving. Hierdoor wordt geluids- en trillingsoverlast beperkt. Het blok heeft daarnaast een variabel moment, waardoor opstarten en stopzetten trillingsvrij geschiedt en geen hinderlijke trillingen worden gegeven

De PVE 2350 VM weegt – inclusief damwandklem model 350 en slangenpakket – 14 ton en heeft een slagkracht van maar liefst 290 ton (2.900 kN).

Meer informatie op damwandwijzer.nl.

Reageer op dit artikel