nieuws

Toyota aanvoerder wereldranglijst heftruckverkopen

Geen categorie

De Toyota industries corporation bezet voor het vierde jaar op rij de eerste plaats op de wereldranglijst. De omzetcijfers zijn inclusief de merken BT, Cesab en Raymond. De tweede en derde positie worden achtereenvolgens bezet door de Kion group (Linde, Still en OM) en het Nacco concern (Hyster, Deca, Sumitomo en Yale).

Toyota aanvoerder wereldranglijst heftruckverkopen

De wereldranglijst van hefrucks wordt jaarlijks samengesteld door het Duitse intern logistiek vakblad DHF-Magazine. Op hun website is de Pdf-file te downloaden met de complete top 38. De lijst is gebaseerd op de wereldwijd gerealiseerde omzetcijfers van aangedreven hef- en magazijntrucks (diesel, LPG en elektrisch), exclusief handpallettrucks. Opvallend is de sterke opkomst van Chinese heftrucks. Heli verdubbelde haar omzet in de periode 2004 naar 2005 en bezet daarmee na Clark de 15e positie. Hangcha komt op de 18e plaats en zit Atlet direct op de hielen. Tailift zit net na Rocla op de 21e positie in het klassement.

Reageer op dit artikel