nieuws

Nieuwe Kleemann combi rupsbreker voor Lagemaat

Geen categorie

Onlangs heeft Van der Spek Vianen B.V. bij Lagemaat Sloopwerken in Heerde een nieuwe combi rupsbreker geleverd van het type Kleemann MR 100 Z.

Nieuwe Kleemann combi rupsbreker voor Lagemaat

Na jaren met een rupsmobiele bekkenbreker te hebben gebroken en daarmee aan zijn maximale breekcapaciteit te zijn gekomen,vond Lagemaat het tijd te investeren in breker met meer capaciteit en mogelijkheden. De MR 100 Z heeft een dubbele capaciteit ten opzichte van de bekkenbreker die bij Lagemaat werkzaam was, waardoor er nu breekcapaciteiten mogelijk zijn tot wel 175 ton/uur. Tevens behoort het breken van asfalt tot kleine fracties nu eveneens tot de mogelijkheden.

Op de Kleemann MR 100 Z staat de bekende recyclingbreker van Kleemann: de SHB10, waarbij de B staat voor Bausutz = recycling. De machine heeft een basis eigen gewicht van circa 46 ton met nazeef-unit.
Aan de MR 100 Z is een zeefunit gemonteerd van het type VU1F-1230L. Deze zeefunit heeft een lengte van 3340 millimeter en een breedte van 1300 millimeter. Door het grote zeefoppervlak van 4,3 vierkante meter kan deze zeefunit zonder problemen producties aan tot 200 ton/uur.
De uitgezeefde overkorrel wordt via een transportband gelijk weer retour de breker gebracht.

Een Scania 6-cilinder DC 12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven.

Een ander belangrijk voordeel van deze MR 100 Z is dat hij is geleverd met een actieve voorzeef, deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt.

Website Van der Spek Vianen – Website Lagemaat Sloopwerken

Reageer op dit artikel