nieuws

Mercedes-Benz Unimog valt in de prijzen

Geen categorie

Voor de vierde keer op rij hebben de lezers van het vakblad ‘Off Road’ de Mercedes-Benz Unimog in de categorie ‘Speciale Voertuigen’ verkozen tot terreinwagen van het jaar. De Unimog eindigde met een meerderheid van 37,5% van de stemmen op de eerste plaats.

Mercedes-Benz Unimog valt in de prijzen

In de categorie ‘Speciale Voertuigen’, terreinwagens die worden ingezet voor zware transporten in moeilijk toegankelijke gebieden, liet de Unimog de concurrentie ver achter zich.

Geprezen werden de karakteristieke productkenmerken van de Unimog: het portaalas-concept met eigenschappen zoals grote bodemvrijheid in moeilijk begaanbaar terrein en het 4×4-concept in combinatie met veercomfort, robuustheid en soliditeit.

De Unimog modelreeks U 3000 tot U 5000, die sinds 2002 in Wörth wordt geproduceerd, leent zich bij uitstek om te worden ingezet in moeilijk begaanbare gebieden, ver van alle wegen en straten.

De Mercedes Unimog wordt gebruikt bij de bestrijding van bosbranden, voorkoming van catastrofes, bij expedities en bij service- en onderhoudswerkzaamheden in onherbergzaam gebied. Daarmee zijn de Unimog modellen U 3000, U 4000 en U 5000 een goede aanvulling op de voertuigen van de modelreeks U 300 tot U 500, die onder meer worden ingezet voor het vervoeren van materieel voor overheidsdiensten en in de bouw- en energiebranche, maar ook voor gecombineerd vervoer over de weg en per spoor.

Nieuw is de compacte Unimog U 20, de jongste telg van de Unimog familie die in het eerste kwartaal van 2008 op de markt komt.

Reageer op dit artikel