nieuws

Heerema sleept grootste order ooit binnen

Geen categorie

Offshorebedrijf Heerema heeft een contract in de wacht gesleept voor de ontmanteling en recycling van boorplatforms in de Noordzee. Het is naar eigen zeggen de grootste opdracht ooit voor het in 1948 opgerichte bedrijf uit Den Haag.

Heerema sleept grootste order ooit binnen

De divisie Marine Contractors van de Heerema-groep is door het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips aangewezen als hoofdaannemer van het project. Het gaat om de ontmanteling en recycling van negen boorplatforms in de Brits-Noorse wateren van de Noordzee, het zogeheten Ekofisk-gebied. Heerema voert het project samen uit met het Noorse bedrijf AF Decom Offshore.

De hele operatie duurt ruim vijf jaar. Heerema verwacht dat in 2014 praktisch al het verwijderde materiaal, van de stalen constructies tot installaties aan de bovenzijde van de platforms, geschikt is voor hergebruik.

Heerema telt drie divisies, waarvan Marine Contractors de grootste is. De multinational telt ongeveer 2100 werknemers en realiseerde in 2006 een jaaromzet van 1,2 miljard dollar. In grote lijnen houdt Heerema zich bezig met ontwerp, productie, transport, installatie en verwijdering van grote offshore-constructies.

Reageer op dit artikel