nieuws

Gratis toegangskaarten voor bruggenbouwwedstrijd

Geen categorie

Op 18 en 19 april meten zes bouwteams hun krachten. Een vakkundige jury heeft bepaald dat zij voor de bouwwedstrijd van Martens – ‘de brug naar anders bouwen’- de beste ontwerpen hebben ingestuurd. Dat betekent dat zij binnenkort de mouwen opstropen en de brug die zij op papier hebben gezet, ook daadwerkelijk gaan bouwen.

Gratis toegangskaarten voor bruggenbouwwedstrijd

Tijdens de bouwwedstrijd wordt het bouwterrein van Martens twee dagen lang het brandpunt van activiteit, creativiteit, saamhorigheid en gezonde competitie.
De voorbereidingen voor de bouwwedstrijd van Martens zijn al enkele maanden in gang. Het begon met een uitnodiging waarin Martens universiteiten, architectenbureaus, scholen, ingenieurs en aannemers uitnodigde om een brug te ontwerpen. Maar dit wel met enige restricties. Zo moest het ontwerp van de brug helemaal bestaan uit producten van Martens: PVC-buizen, betonputten, betonnen rioleringsbuizen, heipalen, keerwanden en meer. Dat leverde verrassende ontwerpen op.

Kans op 30.000 euro
De restricties geven de bouwwedstrijd in Oosterhout een ludiek karakter. De ontwerpen zijn verrassend, onconventioneel, innovatief en artistiek. Maar de wedstrijd heeft ook een serieuze ondertoon. Zo hebben alle deelnemers uit het oogpunt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan hun bouwproject een goed doel verbonden. Bouwt een team de winnende brug, dan stort Martens direct een bedrag van 20.000 euro op de rekening van het goede doel dat de winnende deelnemer heeft uitgekozen. Daarnaast maakt deze gelukkige instantie nog kans op een vrij besteedbaar bedrag tot 10.000 euro. Elke 10 N die de brug kan dragen, legt namelijk nog eens vijf euro extra in het schaaltje. Het prijzengeld kan zo oplopen tot 30.000 euro.

Gratis kaarten
Op vrijdag 18 april worden de bruggen gebouwd en op 19 april is de beproeving. Met name op zaterdag is iedereen, van groot tot klein, welkom om de bouwwedstrijd te volgen. John Martens, directeur Martens: “Op deze dag maken we de uitslag bekend, maar daarnaast gonst het terrein van activiteiten en entertainment met als stralend middelpunt de competitie tussen de bouwende teams en hun bruggen. Eten en drinken is verkrijgbaar. Bovendien nodigen we iedereen uit om nader kennis te maken met de Martens Groep.” Enthousiast geworden? Bestel dan vóór 10 april 2008 online op www.bouwwedstrijd.eu de gratis toegangskaarten. Het aantal kaarten is beperkt.

Reageer op dit artikel