nieuws

Gemeente zoekt verdachte vrachtwagen

Geen categorie

De gemeente Kollumerland en Achtkarspelen is op zoek naar een aanhangwagen vol met asbestverdacht materiaal. Toezichthouders van de gemeente wilden de aanhangwagen, die op dat moment geparkeerd stond in Kollumerzwaag, op inhoud controleren toen hij plotseling was verdwenen. Vermoed wordt dat de eigenaar van de aanhanger zich op illegale wijze van de inhoud wil ontdoen.

Gemeente zoekt verdachte vrachtwagen

Op 18 maart is er volgens de gemeente een rode aanhangwagen met de opdruk ‘Smittrans BV’ illegaal verwijderd van een perceel aan de Foarwei te Kollumerzwaag. Deze aanhangwagen werd eerder gesignaleerd bij een bedrijf in de Triemen en is gevuld met asbestverdacht materiaal.

Zolang het niet honderd procent zeker is dat de lading van de wagen asbestvrij is, gaat de gemeente ervan uit, dat het materiaal asbesthoudend is. Om deze reden wil de cluster Toezicht en Handhaving graag weten waar deze wagen is gebleven.

Reageer op dit artikel