nieuws

European Superpull trekt ruim 11.000 bezoekers

Geen categorie

Het was feest afgelopen zaterdag in Sportpaleis Ahoy. Voor de dertigste keer vond European Superpull plaats en de jubileumeditie ging explosief van start met een spectaculaire lasershow en vuurwerk. De toon voor een geweldige sfeer was hiermee gezet, het publiek genoot met volle teugen van het PK-geweld op de baan.

European Superpull trekt ruim 11.000 bezoekers

De twee Amerikaanse machines die speciaal ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum werden gepresenteerd, kregen een oorverdovend applaus en ook Hans Bekx van Team Dakarsport.com stal de show met zijn demonstratie op de wedstrijdbaan. In totaal passeerden 11.060 bezoekers de poorten van Ahoy, zo’n tien procent meer dan vorig jaar.

De competitie was dit jaar spannender dan ooit. Bij de Super Stocks was het Peter Clarke die voor de derde achtereenvolgende keer won met Red Fever. In de Pro Stock klasse won regerend Europees kampioen Matti Herlevi met Countdown. De overige klassen kenden een Nederlandse winnaar; Whispering Giant won de vrije klasse 3,5 ton, Van Heugten de truckklasse en Inter-Techno Predator en No Illusion de Two Wheel Drive klasse. Peter de Regt won met Green Spirit VI de vrije klasse 4,5 ton en had de eer om de Jan van Alphen trofee in ontvangst te mogen nemen van Thea van Alphen, echtgenote van de vorig jaar omgekomen Jan van Alphen. De driemotorige machine Popeye werd in Ahoy bestuurd door zoon John en deze wist een mooie tweede plaats te bereiken.

Overig spektakel
In de naastgelegen tentoonstellingshal konden de toeschouwers zich vergapen aan een Dakar-bivak, compleet met tent en servicetruck. Ook was er een aantal voertuigen van Team Dakarsport.com present, waaronder de Ginaf-truck van Hans Bekx en de Bowler Nemesis van Tim Coronel. Bekx gaf in de arena ook nog een indrukwekkende demonstratie met zijn truck, waarbij hij zijn stuurmanskunsten liet zien en driftend de wedstrijdbaan over ging. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum was in samenwerking met Truckstar de actie ‘pulling with the stars’ opgezet. De prijswinnaars mochten als bijrijder een echte run meemaken tijdens de truckklasse. Schaatser en zanger Erik Hulzebosch completeerde de jubileumeditie van European Superpull met een spetterend optreden.

Volgend jaar staat European Superpull gepland op zaterdag 7 maart.

Reageer op dit artikel