nieuws

Doden door omgevallen hijskraan New York

Geen categorie

Op een bouwterrein in Manhattan is zaterdagavond een grote hijskraan omgevallen en op een gebouw terechtgekomen. Het getroffen gebouw is goeddeels verwoest. Volgens de Amerikaanse omroep ABC zijn er zeker vier doden gevallen. Er zouden nog mensen vastzitten.

Doden door omgevallen hijskraan New York

De grote, witte, kraan die minstens 19 verdiepingen hoog was, vernietigde delen van verscheidene gebouwen. Minstens één bakstenen flatgebouw lijkt te zijn verpulverd. Volgens de politie zijn er meerdere gewonden. Het ongeval gebeurde op 50th Street bij 2nd Avenue om 14:20 uur lokale tijd. Een deel van de omvergeworpen kraan belandde tegen een torenflat, waardoor het afbrak. Het gebied wordt geëvacueerd. Reddingsdiensten ter plaatse en getuigen melden een sterke geur van gas in het gebied.

Foto: APA / Jason Szenes

Reageer op dit artikel