nieuws

Bouwmachines slopen wegdek in Roermond

Geen categorie

De gemeente Roermond heeft een straat in Roermond voor het verkeer afgesloten, nadat er scheuren in het wegdek zijn geconstateerd. De scheuren zijn ontstaan door werkzaamheden aan het bouwproject De Lombardije.

Bouwmachines slopen wegdek in Roermond

Af- en aanrijdende bouwmachines zouden de oorzaak zijn van het probleem.
De straat is in ieder geval voor een aantal dagen afgesloten voor het verkeer, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. Dit om verzakking van het wegdek tegen te gaan en om te voorkomen dat daardoor de onderliggende gasleidingen in de verdrukking komen. Er zullen damwanden worden geplaatst om de situatie te herstellen. In hoeverre het bouwproject hierdoor vertraging oploopt en wat de financiële schade is, is nog niet bekend.

Foto: Wegdek wordt gecontroleerd op scheuren (Foto ANP / Ed Oudenaarden)

Reageer op dit artikel