nieuws

Boersen Machines Kubota-dealer van het jaar

Geen categorie

Het was een hele verrassing voor Dirk Boersen, dat hij met zijn bedrijf tot Nederlands Kubota-dealer van het jaar 2007 werd uitgeroepen. Dat gebeurde tijdens een ‘dealermeeting’ in het Duitse Zweibrücken, waar de minigraafmachines van Kubota voor de Europese markt worden geassembleerd.

Boersen Machines Kubota-dealer van het jaar

“We konden daar de nieuwe machines bekijken en kregen een overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen jaren,” vertelt Boersen. “Op een gegeven moment vroegen ze aandacht voor de dealer van het jaar en dat was ik.
Er was gekeken naar de grootte van het rayon, de hoeveelheid verkochte machines en de groei daarin. Het was voor het eerst dat deze verkiezing werd gehouden. Een complete verrassing.”

Vele extra’s
Dealer Boersen verkoopt de Kubota minigravers aan bouwondernemingen, hoveniers en loonbedrijven. “De kleinere verkoop ik veel aan hoveniers en de grotere komen in de aannemerij het meest tot hun recht. Die hebben allerlei extra functies, waarvoor we de nodige onderdelen zelf monteren. Denk maar aan een maaikorf voor het maaien van slootkanten of een knijpbak, waarmee je boomwortels uit de grond kunt trekken. Kabelmaatschappijen gebruiken deze machines ook veel, om sleuven te trekken.”

Tien jaar Kubota-dealer
Precies tien jaar geleden waagde Boersen de overstap naar een dealerschap van Kubota minigravers. De onderneming aan de Akkerweg in Den Oever werd 45 jaar geleden door zijn vader Theo gesticht als een handel in bedrijfswagens. “Op een gegeven moment werd de spoeling wat dun en op een beurs raakte ik in gesprek met de importeur van Kubota. Ik ben altijd wel in techniek geïnteresseerd geweest en dit was een heel andere wereld voor mij. Lange tijd heb ik de bedrijfsauto’s er nog bij gedaan, maar de zin raakte er een beetje af en met de minigravers ging het steeds beter. Eigenlijk hebben we continu vooruitgang geboekt,” aldus Dirk Boersen.

Importeur Kubota minigraafmachines: www.meerman.nl.

Op de foto: Dirk Boersen en zijn team met de plaquette Kubota-dealer van het jaar 2007.

Reageer op dit artikel