nieuws

Benelux-hoofdkantoor Scania naar Breda

Geen categorie

Vrachtwagenfabrikant Scania opent in Breda het hoofdkantoor voor de Benelux. Dat maakte de regionale ontwikkelingsmaatschapij West-Brabant bekend. De landelijke hoofdkantoren van Nederland en België in Den Haag en Brussel (Neder-Over-Heembeek) gaan dicht. De activiteiten worden verplaatst naar Breda. De verhuizing zou direct rond de 140 arbeidsplaatsen opleveren.

Benelux-hoofdkantoor Scania naar Breda

Scania maakt zware bedrijfsauto’s, bussen en motoren voor industrie en scheepvaart. In de Nederlandse fabriek zijn vorig jaar 30.000 vrachtwagen gebouwd, waarvan de meeste voor de Europese markt.
Scania telt wereldwijd bijna 30.000 medewerkers. Vorig jaar vervaardigde het concern in totaal 82.000 trucks en bussen.

Directeur Anders Grundströmer van Scania Benelux zegt voor Breda te kiezen vanwege de centrale ligging. Vanuit Breda kan hij ‘een krachtiger en meer eendrachtig beleid voor de hele Benelux voeren’. De ligging van Breda aan de HSL is voor hem een belangrijke overweging geweest.

De verwachting is dat maar een klein deel van de medewerkers van het Brusselse kantoor zal mee verhuizen. Hun banen komen dan vrij voor mensen uit Breda en de regio.
De Belgische werknemers zijn zeer ontevreden over de verplaatsing. Vorige maand dreigden zij nog met een staking indien Scania geen hogere vertrekpremie zou betalen aan degenen die niet mee willen. Inmiddels is een sociaal plan afgesproken.

Reageer op dit artikel