nieuws

Alcoa bundelt twee divisies in nieuwe bedrijfseenheid

Geen categorie

Alcoa voegt de divisies Wheel Products en Auto and Truck Structures samen tot één nieuwe bedrijfseenheid, Wheel and Transportation Products genaamd. Het bedrijf wil met deze verandering nieuwe groeimogelijkheden verwerven en zijn positie op de markt van wegtransport versterken.

Alcoa bundelt twee divisies in nieuwe bedrijfseenheid

De nieuwe bedrijfseenheid, met hoofdzetel in Cleveland, zal producten leveren aan klanten in de commerciële vervoersector, de automobielindustrie en defensie, voor de meest uiteenlopende toepassingen.
Het productgamma omvat gesmede aluminium wielen, aluminium spaceframes, speciale vacuümgegoten producten, nicheproducten en diverse andere aluminium onderdelen.

De nieuwe bedrijfseenheid zal bestaan uit drie afdelingen: • Transportation Products (het vroegere Auto and Truck Structure) • Commercial Vehicle Wheels en • Automotive Wheels.

Alcoa is producent van primair aluminium, verwerkt aluminium en alumina (aluinaarde). Naast aluminiumproducten en onderdelen – zoals platgewalste producten, extrusies van harde legeringen en smeedstukken – verkoopt de onderneming tevens Alcoa wielen, bevestigingssystemen, precisie- en wasmodelgietwerk, en bouwsystemen.

Reageer op dit artikel