nieuws

Zwaardere graafmachines ingezet na vondst granaten

Geen categorie

Bij werkzaamheden in het centrum van Nijverdal worden komende week zwaardere, beveiligde graafmachines ingezet na de vondst vrijdag van twee brisantgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.

Zwaardere graafmachines ingezet na vondst granaten

Zodra het materieel beschikbaar is, wordt het werk voortgezet, meldt de gemeente Hellendoorn, waar Nijverdal onder valt. De grond wordt dan verder afgegraven en gecontroleerd op explosieven.

De twee brisantgranaten werden gevonden bij het Henri Dunantplein. De acht centimeter lange granaten, afkomstig van een vliegtuigmitrailleur, zijn in een explosiebestendige kist geplaatst en worden vernietigd.

Eerder explosievenonderzoek leverde geen resultaten op, omdat de bovenste laag grond vooral bestond uit puin en bouwafval. Die moest eerst worden gezeefd. Een deskundige ontdekte de explosieven, waarna direct is besloten de werkzaamheden stil te leggen. Als de bovenlaag is afgegraven, onderzoeken experts de onderlaag op eventuele andere explosieven.

Reageer op dit artikel