nieuws

Verweij betrekt publiek bij innovatie houttechniek

Geen categorie

Stelling: een robot die werk overneemt maakt het timmervak saai en eentonig. Ervaring: het tegendeel is waar. Bij het meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Verweij Houttechniek in Woerden staan de oude technieken nog steeds centraal. Robots maken het werk alleen fysiek minder zwaar. Op zaterdag 15 maart laat Verweij zien hoe moderne robots het vakwerk ondersteunen.

Verweij betrekt publiek bij innovatie houttechniek

Verweij Houttechniek voert onder eigen labels houten gevelelementen, kozijnen, deuren en ramen voor de renovatiemarkt en nieuwbouw. “Net als toen leveren we nog steeds maatwerk en proberen we voortdurend te verbeteren door innovatie”, aldus achterkleinzoon van de oprichter Ruud Verweij die nu – samen met zijn broer David – de scepter zwaait. ‘

Til- en spuitrobots
Bij Verweij wordt gewerkt met diverse robots die het werk fysiek verlichten. Zo is er een tilrobot die zware balken optilt en stapelt. En een spuitrobot die de gevelelementen in een spuitcabine in de gewenste kleur spuit. Tijdens dit proces worden verfresten opgevangen voor hergebruik. Ruud Verweij: “Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt. Wij werken al ruim10 jaar met FSC hout en vervullen hiermee een voortrekkersrol in de branche.”

Open dag
Tijdens de open dag op zaterdag 15 maart van 10.00 tot 15,00 uur (adres: Verweij Houttechniek, Barwoutswaarder 97, 3449 HL Woerden) laat het bedrijf zien hoe robot en ambacht hand in hand gaan. Op gezette tijden zijn er rondleidingen, maar het is ook mogelijk om zelfstandig een vaste route door het bedrijf te volgen.
“Tijdens die route komen onze gasten ook een geavanceerde freesmachine tegen, waarmee ze onder begeleiding aan het werk gaan”, aldus Ruud Verweij.

Reageer op dit artikel