nieuws

Topcon en Sokkia gaan samen

Geen categorie

Met ingang van 5 februari hebben de twee Japanse fabrikanten van precisieapparatuur Topcon en Sokkia besloten hun krachten te bundelen. De Japanese Fair Trade Commission (kartelwaakhond) keurde recent het samengaan goed.

Topcon en Sokkia gaan samen

Topcon verwierf meer dan 32 miljoen aandelen met een waarde van 194 miljoen US Dollar (circa 135 miljoen euro) in Sokkia en heeft daarmee 94% van de uitstaande aandelen in handen.

Marktleider
De nieuwe alliantie noemt zich wereldwijd marktleider precisiemeetapparatuur en besturingen. De Europese hoofdkwartieren van Sokkia en Topcon bevinden zich beide in Nederland.

Het beste combineren
Ewout Korpershoek, directeur bij Topcon Europe in Capelle aan de IJssel en Jan van der Weijden, directeur bij Sokkia Europe in Almere benadrukken dat ze het beste combineren en dat het nieuwe samengaan unieke kansen voor de toekomst biedt. Benadrukt wordt eveneens dat voor beide firma’s de ‘business as usual’ doorgaat en er geen veranderingen in merken of distributiekanalen gaan komen.

Reageer op dit artikel