nieuws

Tachtig miljoen aan orders voor Van Oord

Geen categorie

Van Oord Dredging heeft diverse offshore orders geboekt in Noorwegen, Denemarken, Australië en Zuid-Korea. Het totaalbedrag van de projecten bedraagt 80 miljoen euro.

Tachtig miljoen aan orders voor Van Oord

Korte omschrijving van de verschillende projecten:

Noorwegen In Noorwegen gaat de baggeraar werken aan het Ormen Lange II project. Dit betreft een contract voor het storten van steen om pijpleidingen en installaties te beschermen op een diepte van meer dan 800 meter. In totaal zal circa 650.000 ton steen worden gestort.

Denemarken In Denemarken gaat het Horns Rev 2 Windfarm project van start. Het gaat hierbij om de bescherming van de fundaties van 92 windturbines op het windmolenpark Horns Rev 2. In totaal wordt 85.000 ton steen gestort. Voor deze werken wordt de steenstorter HAM 601 ingezet.

Australië I In Australië heeft Van Oord het Pluto Offshore Dredging Project binnengehaald. Het gaat hierbij om de realisatie van een 6 kilometer lange sleuf en aanlanding in Dampier aan de Australische westkust. De backhoe Hippopotes en het hefplatform BHD Supply zullen worden ingezet op het project dat medio februari 2008 start. Boren en springen en activiteiten op de wal maken eveneens deel uit van het contract.

Australië II Eveneens in Australië wordt een pijpleiding van ENI naar de kust aangelegd in het Blacktip aanlanding project. Van Oord heeft het trenchen en terugvullen aangenomen evenals het trekken van twee pijpen van 12 en 18 inch over een lengte van 2 kilometer. De backhoe Hippoptes zal ingezet worden in de tweede helft van 2008.

Zuid-Korea Tenslotte vangt in Zuid-Korea het Ulsan Buoy Relocation project aan. Een opdracht voor het trenchen en afdekken met steen van twee 42 inch pijpleidingen over een lengte van ongeveer 7 kilometer van de laadboeien naar de kust. Het baggerwerk wordt uitgevoerd door de sleephopperzuiger Volvox Delta en de steenstorter Jan Steen wordt ingezet voor de bescherming van de leiding met meer dan één miljoen ton steen in een periode van zes maanden.

Foto: De steenstorter Jan Steen wordt in Zuid-Korea ingezet.

Reageer op dit artikel