nieuws

Spectaculair transport voor nieuw dak Kramp Varsseveld

Geen categorie

Twaalf van de in totaal 28 betonnen dakliggers met elk een lengte van ruim 36 meter en een gewicht van 28.000 kilogram voor de nieuwbouw bij Kramp Varsseveld, bereikten op de vroege donderdagochtend van 21 februari hun bestemming aan de Breukelaarweg.

Spectaculair transport voor nieuw dak Kramp Varsseveld

Zes vrachtwagens, elk met een lengte van 40 meter, transporteerden de spanten af fabriek en arriveerden om 3.00 uur in de vroege ochtend bij Kramp. Overdag rijden is voor dit ‘convoi exceptionnel’ niet toegestaan.

De resterende 16 liggers arriveren op 13 en 14 maart; een tussenpauze van ruim twee weken voor de productie. De liggers worden geplaatst op in totaal 42 kolommen, elk met een hoogte van 12 meter.

De spanten dienen de constructie van een nieuw magazijn dat Kramp bouwt op een oppervlakte 9.000 vierkante meter. De totale bebouwde oppervlakte in Varsseveld komt daarmee op 26.000 vierkante meter.
Het nieuwe gebouw gaat met twee verdiepingen zo’n 12 meter de hoogte in en krijgt 20.000 palletplaatsen. Daarnaast wordt 3.000 vierkante meter ingericht voor goederenontvangst en expeditie, voor voldoende ontvangst- en verwerkingscapaciteit en 50 vierkante meter voor kantoorruimte.

Reageer op dit artikel