nieuws

Sagro zet Bell en Hyundai in bij veeleisende klus

Geen categorie

Onlangs leverde Van der Spek Vianen vier nieuwe machines aan Sagro in ’s-Heerenhoek (Zeeland). Het gaat om drie Bell B 30 D’s en één Hyundai H 450-7A.

Sagro zet Bell en Hyundai in bij veeleisende klus

De drie nieuwe Bell B 30 D’s werden gezamenlijk geleverd met een Hyundai 450-7A graafmachine op een groot werk dat Sagro uitvoert voor Van Oord Nederland. Bij dit project in Sluiskil moet circa 250.000 kubieke meter grond en klei worden verzet.

12.500 ladingen
Voor het verzetten van deze hoeveelheid moeten de Bell’s gezamenlijk nagenoeg 12.500 keer geladen worden. De B 30 D’s zijn namelijk voorzien van een bak met een inhoud van 20,3 kubieke meter SAE1:1. Voor het verplaatsen van de ladingen zullen de Mercedes 6 cilinder dieselmotoren met 322 Pk zorgen voor de aandrijving.

Retarders
Voor het afremmen van de Bell’s zorgen – naast de remmen – hydraulische retarders die op de Bell’s zijn gemonteerd. Deze zorgen voor afremming op de motor zodat de remmen veel minder worden belast. Dat vermindert het gebruikelijke slijtageproces.

Hyundai
De 45 tons Hyundai 450-7A is zeker niet de eerste machine van dit merk die door Van der Spek bij Sagro is afgeleverd. Van der Spek leverde eerder onder meer een 14 tons 140-7, een 18 tons 180-7 en een 21 tons 210-7.
De Hyundai 450-7A wordt aangedreven door een 11 liter Tier III Cummins 6-cilinder motor met 362 Pk.

Reageer op dit artikel