nieuws

RFID-tags bewaken gereedschap truckchauffeurs

Geen categorie

Ford verkoopt vanaf deze herfst trucks waarin een RFID-systeem waakt over professioneel werkgereedschap van de chauffeur. Een aanraakscherm laat zien wat zien welke spullen aanwezig zijn in de wagen.

RFID-tags bewaken gereedschap truckchauffeurs

Trucks van Ford van het typenummer 2009 F-150 zijn vanaf deze herfst in Amerika te koop met een ingebouwd RFID-systeem voor het in de gaten houden van meegenomen gereedschap.

Programmeerbaar spullenlijstje
Chauffeurs kunnen via het systeem voorkomen dat ze gereedschappen vergeten mee te nemen als ze weer in hun auto stappen na gedane arbeid. De truckchauffeurs kunnen RFID-tags bevestigen aan hun werkmateriaal. Binnenin de F-150 speuren RFID-antennes actief naar deze tags. Een aanraakscherm laat zien welk gereedschap aanwezig is in de truck. Een handige functionaliteit is de mogelijkheid om lijsten te programmeren met gereedschap die voor bepaalde typen werkzaamheden nodig zijn. Het systeem kan daarna controleren of alle benodigde materialen ingeladen zijn.

Reageer op dit artikel