nieuws

‘Kunsttruck’ krijgt vaste stek in Brussel

Geen categorie

In de zomer van 2008 krijgt het kunstwerk ‘Cement Truck’ van de Belgische kunstenaar Wim Delvoye een vaste stek in Brussel. De stad Brussel en het Belgische ministerie van Mobiliteit hebben daarover een akkoord bereikt. Het kunstwerk komt definitief op een plein achter de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in het centrum van de stad.

‘Kunsttruck’ krijgt vaste stek in Brussel

De Cement Truck van Delvoye is een constructie uit cortenstaal van bijna negen meter lang, met dezelfde sierlijke gotische krullen als de graafmachine die Delvoye voor Beaufort 2003 maakte. Het wordt op een sokkel geplaatst en zal verlicht worden.

Facelift
“Het kunstwerk moet een baken worden in de Kanaalwijk in het centrum van de stad. Die wijk krijgt de komende jaren een grondige facelift met onder meer ook de herinrichting van de Kanaalzone”, zegt de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet. “Tegen de zomer moet het kunstwerk daar haar oogstrelende taak vervullen”, aldus Smet.
Voorwaarde is wel dat het Brussels stadsbestuur de aankoopprijs van 300.000 euro op tafel legt.

Reageer op dit artikel