nieuws

Gemeente Breda kiest Volvo FM vanwege I-Shift

Geen categorie

De gemeente Breda heeft onlangs een nieuwe Volvo FM 400 pk Euro 5 truck met I-Shift en 20-tons AJK haakarmsysteem in gebruik genomen. De truck past in het streven van de gemeente om over een zo schoon mogelijk wagenpark te beschikken. Volvo dealer Bluekens Truck en Bus uit Breda leverde de nieuwe gemeentetruck.

Gemeente Breda kiest Volvo FM vanwege I-Shift

De nieuwe Volvo FM zorgt voor het transport van het bij de milieustations ingeleverde afval naar de diverse verwerkingsbedrijven in het zuiden van het land.

Schoon wagenpark
Vanwege de in Breda ingevoerde milieuzone hebben vrachtwagens die niet aan de Euro 4 of Euro 5-norm voldoen vanaf 1 januari 2008 in bepaalde gebieden een ontheffing nodig. In dat licht past het streven van Afvalservice om over een zo schoon mogelijk wagenpark te beschikken. De nieuwe Volvo FM met Euro 5 motor is daar een voorbeeld van. Voor de door Bluekens geleverde nieuwe Volvo FM gaf de automatische I-Shift versnellingsbak van Volvo echter de doorslag.

Veilig manoeuvreren
Breda heeft gekozen voor I-Shift omdat de chauffeurs op het milieustation de containers tussen het publiek door rangeren. Door I-Shift kan de chauffeur zijn aandacht richten op het zo veilig mogelijk manoeuvreren. Bovendien zetten zij per dag twintig à dertig keer een container op en af. Dan is wat bedieningsgemak tijdens het werk welkom.

Dynafleet
De Volvo FM is tevens uitgerust met Dynafleet. Met dit boordcomputersysteem is het mogelijk de prestaties van de chauffeurs uit te lezen en hen vervolgens – waar mogelijk – te coachen .

Reageer op dit artikel