nieuws

Familiebedrijf boekt miljardenorder met plastic pallets

Geen categorie

Het Nederlandse familiebedrijf Schoeller Arca Systems staat aan de basis van een grote ommezwaai dankzij de doorbraak van de door het bedrijf geleverde plastic pallets.

Familiebedrijf boekt miljardenorder met plastic pallets

Hout is tot nu toe het meest gebruikte materiaal voor pallets. Dankzij een order van de Amerikaanse logistieke dienstverlener iGPS is er volgens Schoeller Arca nu echter sprake van een doorbraak van de plastic pallets.

20 miljoen pallets
De order van iGPS beslaat de levering van 20 miljoen pallets over een periode van vijf jaar, waardoor over vijf jaar 20% van de Amerikaanse houten pallets zal zijn vervangen door plastic pallets geleverd door Schoeller Arca. De order heeft een waarde van 1,4 miljard dollar en moet Schoeller Arca helpen de omzet boven de 1 miljard euro te tillen, zo vertelt René Wolfkamp, ceo van Schoeller Arca, tegenover Het Financieele Dagblad.

Ook Europa
Wolfkamp denkt dat na Amerika ook Europa massaal aan de plastic pallets gaat. De plastic pallets gaan namelijk twee keer zo lang mee als houten exemplaren en behoeven geen reparatie. Bovendien leent plastic zich veel beter voor de integratie van zogenaamde radiofrequentie-identificatie systemen (rfid-systemen), waarmee ondernemers de gang van hun producten door de logistieke keten kunnen volgen, aldus Wolfkamp.

Schoeller Arca
Schoeller Arca, een afsplitsing van kunststofverwerker Wavin, is sinds kort voor 54% in handen van One Equity Partners. Het management heeft 10% en de Duitse familie Schoeller 36%.

Reageer op dit artikel