nieuws

Europese prijs voor beter tillende Delftse straatmakers

Geen categorie

Het Delftse programma ‘Tillen door goed luisteren en slim ontwerpen’ is een van de negen winnaars van de Europese Good Practice Awards. Het Europese Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid heeft dit gisteren bekend gemaakt in de Spaanse stad Bilbao.

Europese prijs voor beter tillende Delftse straatmakers

De Delftse aanpak is erop gericht om fysieke belasting bij straatmakers te voorkomen.

De veertig straatmakers die in dienst zijn bij de gemeente Delft hebben tijdens een training van Gardien bedrijfsfysiotherapie BV inzicht gekregen in de fysieke belasting bij het bestraten. Vervolgens zijn er tussen het management en de straatmakers afspraken gemaakt over goed toepasbare arbeidsmiddelen, taakroulatie en een goede werkhouding. Daarnaast zijn medewerkers van de ontwerpafdeling van de gemeente Delft bij het proces betrokken. De straatmakers adviseren de ontwerpers onder andere over bestratingmateriaal bij bepaalde situaties.
Op deze manier worden de straatmakers actief betrokken bij het ontwerp van de stad.

Het resultaat van de Delftse aanpak is dat de straatmakers minder verzuimen als gevolg van lichamelijke klachten. Bovendien geven zij aan dat zij hun werk minder belastend vinden.

Reageer op dit artikel