nieuws

Dakar demonstratie tijdens European Superpull

Geen categorie

De dertigste editie van het Europees Indoor Kampioenschap Tractorpulling krijgt een extra feestelijk tintje. Op zaterdag 8 maart is niet alleen de internationale top aan deelnemers aanwezig, maar ook zal Team Dakarsport.com een demonstratie verzorgen op de wedstrijdbaan van Sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Dakar demonstratie tijdens European Superpull

In de naast het Sportpaleis gelegen tentoonstellingshal wordt bovendien een Dakarbivak opgezet, waar onder meer de truck van Hans Bekx en twee Bowlers Nemesis te bewonderen zijn.

Grootste Dakarteam ooit
De Dakar Rally bestaat in 2008, net als European Superpull, 30 jaar. Voor Dakar 2008, dat door een terroristische dreiging werd afgelast, had Dakarsport.com het grootste team uit de Nederlandse geschiedenis gemobiliseerd. Met coryfeeën als Jurgen van den Goorbergh, Hans Bekx, Tim Coronel, Chris Leyds, Chris Zegers, Rick Aarts en Mirjam Pol was het ook het enige team dat zich had ingeschreven voor alle klassementen in de zwaarste rally ter wereld. Helaas moeten zij nog even wachten tot de volgende Dakar Rally in 2009 (door Argentinië en Chili) maar intussen kan de bezoeker van European Superpull al wel enkele voertuigen in actie zien in Ahoy Rotterdam.

Programma
European Superpull wordt omlijst door muziek, met een DJ en tal van jubileum-activiteiten. Zo maakt de bezoeker onder meer kans op een ritje als bijrijder in één van de trucks en is er in de tentoonstellingshal volop te beleven. Meer informatie over European Superpull is hier te vinden.

Op zaterdag 8 maart 2008 vinden er twee sessies plaats, de eerste begint om 12.00 uur en de tweede om 19.00 uur. In de middagsessie komen achtereenvolgens de Superstocks, de Two Wheel Drives, de trucks en de vrije klasse 3,5 ton aan de start. Het avondprogramma bestaat uit de Prostocks, de vrije klasse 950 kilogram, de Supersport klasse 3,5 ton en de vrije klasse 4,5 ton.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice.

Reageer op dit artikel