nieuws

Brandende kraanwagen verspert A12

Geen categorie

Automobilisten bij Utrecht hebben dinsdag 5 februari veel last ondervonden van een brandende kraanwagen op de weg.

Iets na 7.00 uur werd de weg ten oosten van Utrecht helemaal afgesloten, aldus de ANWB. Ruim een half uur later werd de weg richting Utrecht weer vrijgegeven, maar toen stond er al een file van 20 kilometer.

Het Korps landelijke politiediensten meldde dat de mobiele kraan, die 400 liter diesel en 200 liter olie bevatte, om 6.45 uur spontaan in brand vloog. De chauffeur zette zijn wagen op de vluchtstrook en kon zonder kleerscheuren wegkomen. Rond 8.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.

De hulpdiensten hadden veel last van automobilisten die de file voortijdig verlieten en over de vluchtstrook verder reden, meldde het KLPD. Motoragenten moesten de brandweer begeleiden naar Driebergen om water op te halen voor de bluswerkzaamheden.

Reageer op dit artikel