nieuws

Boor tunnel RandstadRail bereikt eindpunt

Geen categorie

RandstadRail bereikte op 25 februari een mijlpaal. Na ruim twee jaar boorde boormachine Pandora in de ochtend het laatste stukje van de tweede tunnelbuis. Hiermee is de verbinding tussen het Sint Franciscus Gasthuis en Rotterdam Centraal bijna af. Het boren van de eerste tunnel was vorig jaar maart klaar.

Boor tunnel RandstadRail bereikt eindpunt

De komende tijd worden de 2,4 kilometer lange tunnels afgebouwd. De rails moeten worden gelegd en borden opgehangen. Ook beginnen de aannemers met de afbouw van de stations Blijdorp en die bij het centraal station. Vanaf augustus 2009 rijdt RandstadRail op dit traject. De lightrail verbindt de stadsharten van Den Haag en Rotterdam met elkaar.

De Rotterdamse wethouder van verkeer Jeannette Baljeu gaf op 25 februari in de bouwput aan de Conradstraat het officiële ‘stopsein’ van Pandora. Het gaat om de eerste geboorde tunnel in stedelijk gebied in Nederland.

Foto: ANP / Ed Oudenaarden

Reageer op dit artikel