nieuws

Bonnenregen bij politiecontrole zwaar vervoer

Geen categorie

De politie heeft woensdag 6 februari in samenwerking met het KLPD, de Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Interventieteam een grote controle gehouden op zwaar vervoer in en om de stad Utrecht.

Bonnenregen bij politiecontrole zwaar vervoer

Daarbij zijn 40 bekeuringen uitgeschreven voor zaken die niet in orde waren.

Bekeuringen
Bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor • het niet in orde hebben van de papieren: niet kunnen tonen van het rijbewijs (5), rijbewijs voldoet niet aan de eisen (3), niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (2), vervallen APK (1) • kentekens: geen kentekenplaat aanhanger (2), valse kentekenplaat (1) • belading: overbelading vrachtwagen (4), overbelading aanhanger (2), losse lading (2), uitstekende lading (1) • overschrijding rij-/rusttijden (4) en • technische gebreken: lekke uitlaat (2), te veel geluid (2), trekdriehoek ondeugdelijk bevestigd (2).

Aanhoudingen
Daarnaast werden drie personen staande gehouden op basis van de Vreemdelingenwet en werd één persoon aangehouden voor verboden wapenbezit omdat hij een mes onder een stoel had liggen.

Reageer op dit artikel