nieuws

Werklust WG 35 E voor Dammeyer & Hoves in Bocholt

Geen categorie

Dammeyer & Hoves is een bekende Duitse aannemer die al jaren lang grond verzet met meerdere Werklust wielladers. Ook nu weer koos het bedrijf voor een Werklust; ditmaal een nieuwe WG 35 E met John Deere motor van 185 pk.

Werklust WG 35 E voor Dammeyer & Hoves in Bocholt

Hoves sr. schafte al in de jaren 70 de eerste Werklust VL 1500 aan ten behoeve van het “Mutterboden abschieben” (terrein bouwrijp maken door de zwarte grond weg te halen).
De Werklust werd vooral naar waarde geschat omwille van zijn grote duwkracht aan de wielen.

Na de eerste VL 1500 volgde een tweede exemplaar. Deze werd later vervangen door een WG 35, WG 35 B, WG 35 C, WG 35 E en nu weer door een nieuwe WG 35 E met John Deere motor van 185 pk. De laatste machines zijn aangekocht door Klaus Hoves (zoon van). Nog steeds zijn ze onder de indruk van de grote duwkracht en klimkracht van de Werklust WG 35 E. Deze wordt namelijk ingezet op de “Sandplatz” in de nabijheid van Bocholt. Hier wordt puin, zwarte grond en andere vulmaterialen opgeslagen verwerkt en weer hergebruikt.

Dammeyer & Hoves is gespecialiseerd in “Hochbau” (huizenbouw) en “Tiefbau” (grondverzet). Een project kan van het prilste begin tot en met het overhandigen van de sleutel plaatsvinden (Schlüsselfertiges Bauen). Bekende opdrachtgevers zijn ALDI, WM-Group en Siemens.

Foto: De WG 35 E, uiteraard geleverd in de huisstijl van Dammeyer & Hoves (oranje boven!), is voorzien van centrale smering, luchtcompressor en brandstofvulpomp.

Reageer op dit artikel