nieuws

Vrachtautoproductie 2008 is nu al uitverkocht

Geen categorie

De complete vrachtautoproductie voor 2008 is uitverkocht, dus ondernemers die voor dit jaar een vrachtauto willen bestellen zijn te laat. Dat geldt tenminste voor de populaire typen bij de meeste merken.

Vrachtautoproductie 2008 is nu al uitverkocht

De vraag naar transportmiddelen is vooral in Oost-Europa dan ook nog nooit zo groot geweest. Voor getrokken materiaal is het niet anders. Door deze enorme vraag loopt het bij leveranciers van onder meer banden en remonderdelen spaak. Nooit eerder is er sprake geweest van zulke lange levertijden.

Hoewel er in absolute zin in Nederland vorig jaar circa 2.850 vrachtauto`s minder geregistreerd waren dan in 2006, behoort 2007 tot de absolute topjaren. Wanneer in 2007 aan de vraag was voldaan, zou het jaar zelfs de geschiedenisboeken ingaan als nieuw recordjaar. Door de structurele grote vraag naar transportmateriaal in Europa is de unieke situatie ontstaan dat de meeste importeurs nu al weten waarop ze dit jaar kunnen rekenen.

Niet alleen de vraag naar vrachtauto`s, maar ook die naar bestelauto`s is groot. Vorig jaar werden er 65.000 bestelauto`s geregistreerd en dat waren er net zoveel als in 2005.

Reageer op dit artikel