nieuws

Vögele bouwt nieuwe fabriek

Geen categorie

Na vijftien maanden intensieve voorbereidingen is thans de kogel door de kerk: machinebouwer Joseph Vögele, met hoofdvestiging in Mannheim, breidt zijn werkplaatscapaciteit danig uit. Het bedrijf bouwt weldra een nieuwe fabriek op een 40 hectare groot perceel in Ludwigshafen-Rheingönheim.

Vögele bouwt nieuwe fabriek

Het bedrijf, dat in 1836 door Joseph Vőgele in Mannheim werd opgericht, evolueerde in de afgelopen 172 jaren van eenvoudige smederij tot een wereldwijd bekende machinefabriek.

Ook al omdat in 2007 de omzet van de fabrikant met 40% steeg – en er het afgelopen jaar meer dan 300 nieuwe arbeidsplaatsen bij kwamen – werd uitbreiding van de bestaande fabriekscapaciteit noodzakelijk. Vögele zocht daarvoor een geschikte locatie buiten het stadsgebied van Mannheim en vond die uiteindelijk in de metropoolregio Rhein-Neckar.
Met de nieuwbouw van de fabriek in Ludwigshafen-Rheingönheim is een bedrag van circa 70 miljoen euro gemoeid.

Vögele is onderdeel van de internationaal opererende Wirtgen Groep. Naast Wirtgen en Vögele participeren daarin ook de merken Hamm en Kleemann. De groep heeft niet alleen fabrieken in Europa maar ook productiewerkplaatsen in de VS, Brazilië en China.

Reageer op dit artikel