nieuws

Ultralichte stempelschotten

Geen categorie

Fabrikant L-SIM lanceert het lichtste stempelschotassortiment voor de (verticale) transportsector ter wereld. De kleine stempelschotten zijn meer dan 15 kilo lichter dan de gangbare stempelschotten in de markt en voldoen zodoende als enige aan de Arbo tilnorm.

Ultralichte stempelschotten

Deze aanzienlijke gewichtsvermindering zorgt voor een lagere fysieke arm/schouder/rug belasting bij de werknemer en het voldoen aan de wettelijke Arbo norm voor de werkgever.

Reductie asdruk
De grote stempelschotten zorgen met hun gewichtsreductie van honderden kilo’s voor een sterke vermindering van de asdruk van de kraanwagen. Hierdoor kan in vele gevallen de asdruk onder de wettelijke norm van 12 ton per as vallen.

Uitvoerig getest
L-Sim BV heeft de L-Sim stempelschotten met diverse kraanverhuurbedrijven intensief in de praktijk getest. Deze testen hebben plaatsgevonden op verschillende locaties met diverse bodemgesteldheden. Ook heeft het bedrijf haar schotten bij de Technische Universiteit afdeling Lucht- en Ruimtevaart zowel statisch als dynamisch laten testen.

Samenstelling
Het L-Sim stempelschot is een lichtgewicht constructie opgebouwd uit thermohardende en thermoplastische kunststoffen. Door deze constructie hebben de stempelschotten een zeer hoge compressiesterkte en buigstijfheid. De maximaal toelaatbare druk van een L-Sim stempelschot bereikt daarmee 80 kilogram/vierkante centimeter, ofwel 800 ton per vierkante meter.

L-Sim stempelschotten zijn in 4 standaardmaten verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel