nieuws

Tankrobot wereldprimeur in Emmeloord

Geen categorie

Tankstationexploitant Nico van Staveren heeft een heuse wereldprimeur, als volgende week bij een van zijn tankstations in Emmeloord een robot wordt gestationeerd die het werk van zijn klanten uit handen neemt. Met de bewuste tankrobot, Tankpitstop genaamd, hoeft de bestuurder zijn voertuig niet meer te verlaten om de tank vol te gooien en te betalen.

Tankrobot wereldprimeur in Emmeloord

Volgens De Telegraaf hebben de Emmeloordse bedrijven Rotec Engineering en N. Van Staveren B.V. drie jaar lang in het diepste geheim aan de autotankrobot gewerkt.

De tankrobot werkt als volgt: een arm zorgt ervoor dat het klepje en de afsluitring worden verwijderd, vervolgens kiest de automobilist de brandstof en vult de robot de tank. Na de tankbeurt wordt er door de robot afgerekend.

‘Spectaculaire innovatie’
Beta, de branchevereniging van tankstationhouders in Nederland, is erg enthousiast over de ‘spectaculaire innovatie’: “Niet alleen voor de veiligheid is een dergelijk systeem een uitkomst. Automobilisten die een lichamelijke handicap hebben of slecht ter been zijn kunnen nu de robot het werk laten doen”, zegt Beta-voorzitter Ewout Klok. “Er komen wat ons betreft in het hele land dergelijke robots.” Volgens Klok zonder nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid.

Ook de Bovag is onder de indruk: “Dit is een innovatie die autorijdend Nederland aangenaam zal verrassen.”
Op 4 februari neemt minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de eerste de Tankpitstop officieel in gebruik, zo meldt Flevopost.

Reageer op dit artikel