nieuws

Putzmeister levert Olympische prestatie

Geen categorie

Op 8 augustus gaan de Olympische Spelen in China van start. Hoewel de betonpompen nog op volle toeren draaien, zijn inmiddels de meeste gebouwen en stadions zo goed als klaar voor gebruik. Bijna. Want op een aantal locaties wordt nog in ijltempo gewerkt aan de finale afwerking van de nieuwe sportaccommodaties.

Putzmeister levert Olympische prestatie

Dat gebeurt onder meer in Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning, één van de vijf locaties waar de Olympische voetbalcompetitie zal worden gehouden. Daar wordt, voor een bedrag van 350 miljoen Yuan (circa 34 miljoen euro), een nieuwe, architectonisch zeer bijzondere voetbalarena met 70.000 zitplaatsen gebouwd.

Putzmeister
De realisatie van dit nieuwe Wulihe-stadion is in handen van het bedrijf No. 1 Construction Bureau (Group) Co. Ltd. Dit consortium startte in augustus 2006 met de bouwwerkzaamheden. In minder dan vijf maanden werd door betonleverancier Liaoning Tai Chan meer dan 60.000 kubieke meter beton aangevoerd. Omwille van het krappe tijdsbestek waarin de bouw moet worden afgerond – in april 2008 wordt het stadion opgeleverd – zet Liaoning Tai Chan drie Putzmeister betonpompen van het type BSF 42-4.14 H in. Deze zullen voor de einddatum nog eens 40.000 kubieke meter beton in het stadion storten. Een deel van het materiaal wordt verwerkt in de meer dan duizend peilers, elk met een doormeter van ruim één meter en een lengte van zestien meter, die het dak van de 2000 vierkante meter grote sporthal ondersteunen.

Reageer op dit artikel