nieuws

PTB biedt reuze pallettruck met één vork

Geen categorie

PTB komt met een plateauwagen met een hefvermogen van 15.000 kilogram. Eigenlijk is het een pallettruck, maar dan met één brede vork.

PTB biedt reuze pallettruck met één vork

De plateauwagen heeft een meerijdplatform voor een staande bestuurder, een elektronisch stuurwiel en een draadloos camerasysteem. De machine is ontwikkeld voor KIEU engineering die deze, samen met een tweetal wielstel-transportpallets, heeft geleverd aan Nedtrain in Haarlem.

Pallets met camera
De plateauwagen heeft een ‘vork’ van 4.000 millimeter lang en 1.250 millimeter breed, die precies in de transportpallets van KIEU past. Om de machine met transportpallet goed te kunnen positioneren, zijn de pallets voorzien van een camera. Via een draadloze verbinding kan de bestuurder van de pallettruck dan zien of hij de pallet op de juiste plek plaatst.

Specificaties
Merk: PTB • type: DP 150, pallettruck met meerijdplatform • hefvermogen: 15.000 kg • besturing: elektronisch stuurwiel • lastzwaartepuntsafstand: 3200 mm • hefhoogte: 450 mm • insteekhoogte: 350 mm • draaistraal (Wa): 5400 mm • plateaulengte: 4000 mm • plateaubreedte: 1250 mm • totale lengte: 5970 mm • bediening: staand • Accu: 48-480 V-Ah/5h ( Hoppecke ) • urenteller/ batterijontladingsmeter/ stuuruitslagindicator • EPS-regeling geschikt voor eventueel later opbouwen van servobesturing • draadloos camerasysteem.

Reageer op dit artikel