nieuws

Primeurs op Kuiken Show

Geen categorie

Volvo Trucks voor het eerst ook naar Emmeloord

Traditiegetrouw staat de Kuiken Show ieder jaar garant voor een aantal primeurs. Ook voor de komende editie, van 26 tot en met 29 maart, komen een aantal nieuwe modellen naar Emmeloord. Voor het eerst is ook Volvo Trucks op de Kuiken Show van de partij.

Primeurs op Kuiken Show

Thema van de Kuiken Show is dit jaar ‘Ontmoet de groten der aarde’. Dat is niets te veel gezegd, aangezien de grootste graafmachine uit de range van Volvo in Emmeloord aanwezig zal zijn. De 70 tons EC 700 B HR, verkocht aan sloopbedrijf Laarakkers in Sambeek, zal een prominente plaats krijgen op de show. Laarakkers kocht ook een Volvo EC 360 C HR, die eind maart in Emmeloord eveneens te bewonderen is.

Primeurs
Met de komst van de Volvo EC 140 C heeft Kuiken een echte primeur. De machine heeft een bedrijfsgewicht van 12,8 – 15,0 ton. In de EC 140 C ligt een Volvo D4E EBE3 motor met een vermogen van 69 kW (94 pk). Verder verwacht Kuiken ook de compacte ECR 145 C en de ECR 235 C naar Emmeloord te kunnen halen. Nieuw is ook de EW 160 C. Deze mobiele overslagmachine heeft een verstelbare cabine.

Volvo Trucks
Voor het eerst zal ook Volvo Trucks aanwezig zijn op de Kuiken Show. De bouw is één van de drie segmenten waar het bedrijf groei wil realiseren. Het afgelopen jaar had Volvo Trucks in de Nederlandse bouw een marktaandeel van 16 procent. In 2007 werden in de bouwsector 1649 vrachtwagens afgezet, waarvan er 263 Volvo op de gril hadden staan. Een jaar eerder werden nog 1767 vrachtwagens in de bouw verkocht, waarvan er 204 de naam Volvo droegen.

Grote belangstelling
De Kuiken Show trekt ieder jaar gedurende drie dagen ruim 10.000 bezoekers. Dit jaar heeft Kuiken besloten de Show met een dag te verlengen. Daarom is de verwachting dat eind maart maar liefst 12.000 geïnteresseerden naar Emmeloord zullen komen.

Reageer op dit artikel