nieuws

Nieuwe Still trekker niet bang voor hobbels en drempels

Geen categorie

De Still CX-T komt als uitbreiding naast de bestaande Still trekker CX-Z. In tegenstelling tot dit model is de CX-T voorzien van superelastische banden en extra bodemvrijheid. Hierdoor kan de nieuwkomer ook op minder egale terreinen uit de voeten en vormen kleine drempels geen probleem.

Nieuwe Still trekker niet bang voor hobbels en drempels

De 3 kW AC-motor met energieterugwinning bij het remmen geeft de trekker een trekkracht van 4 ton voor het slepen van een zware aanhanger. De nieuwste generatie AC-controller biedt samen met de Still Cockpit de mogelijkheid de prestaties per knopdruk op maat af te stemmen. Hiervoor schakelt de bestuurder eenvoudig over van de ene modus op de andere, zodat de trekker onder alle omstandigheden nauwkeurig presteert.

Stabiel
De Still CX-T is stabiel dankzij de 3-wiel configuratie met extra spoorbreedte en centraal geplaatst aandrijfwiel. Een snelheidssensor, die met de aandrijfeenheid is verbonden, zorgt voor een soepele acceleratie tot de topsnelheid van 12 km/uur. Daarbij bezit de CX-T een volledig elektrische besturing met automatische terugkeer in de centrale positie. In het centrale stuurbereik worden onbewuste stuurbewegingen automatisch gedempt voor een stabiele koers rechtuit. De gehele achterkant van het voertuig is opgebouwd uit één gietstuk dat de trekker zeer stabiel maakt.

Veilig en ergonomisch
Voorts beschikt de CX-T over automatische snelheidsreductie voor extra veiligheid in bochten. De op/afstap is diepliggend, afgeschuind en voorzien van een antislip toplaag. Het vaste, maar verend opgehangen staplatform dempt trillingen. De zacht bekleedde, voorgevormde rugsteun is optioneel leverbaar met een ergonomische zitting.

Reageer op dit artikel