nieuws

Nederlands asfaltbeton geeft kleur aan Olympische Spelen

Geen categorie

Het bedrijf Latexfalt B.V., uit Koudekerk aan den Rijn, heeft met de Chinese wegenbouwer ShanXi een contract afgesloten voor de levering van emulsieproducten voor de aanleg van circa 500.000 vierkante meter gekleurd asfaltbeton.

In het kader van de Olympische Spelen zullen in Beijing joggingpaden, fietspaden, parkeerplaatsen en busbanen van een dunne laag gekleurd asfalt worden voorzien. De Chinese overheid heeft gekozen voor deze in Nederland ontwikkelde technologie die op een duurzame en kosteneffectieve wijze de verkeersveiligheid verbetert en asfaltoppervlakken verfraait.

Ook na de Olympische Spelen verwacht Latexfalt dat de markt voor gekleurde wegenbouwproducten in China verder zal toenemen. De fiets is in de grote Chinese steden nog steeds een populair vervoermiddel. Doordat de filedruk dagelijks stijgt, zal naar verwachting de behoefte aan een verbeterde infrastructuur voor fietsers sterk toenemen.

Vele scholen in China zijn voorzien van asfalt atletiekbanen, basketbal- en volleybalvelden. Door de toepassing van gekleurde asfaltsystemen krijgen deze sportfaciliteiten een fleurige en professionele uitstraling. Een aantal scholen heeft voor 2008 al grotere opdrachten geplaatst.

Nadere informatie: Latexfalt B.V.

Reageer op dit artikel