nieuws

Minister Eurlings lanceert Inspectieloket Wegvervoer

Geen categorie

Het toezicht op het wegvervoer in Nederland wordt eenvoudiger. De verschillende toezichthouders in het wegvervoer hebben één inspectieloket opgericht.

Minister Eurlings lanceert Inspectieloket Wegvervoer

Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings opent op woensdag 16 januari 2008 officieel het nieuwe Inspectieloket Wegvervoer. Aan de ludieke opening is een interactieve bijeenkomst met ondernemers uit de sector gekoppeld.

Minder toezichtlast
Met het nieuw opgerichte Inspectieloket Wegvervoer krijgt de sector meer duidelijkheid en gemak. De wegvervoerder kan voor informatie en aanvragen voortaan terecht op één telefoonnummer en één website.
De verschillende toezichthouders combineren daarnaast in de toekomst hun controles zo veel mogelijk of stemmen deze met elkaar af. Op risicoanalyse gebaseerde inspecties en systeemtoezicht gaan een steeds grotere rol spelen. Voor ondernemers die zich goed aan de regels houden, neemt hiermee de toezichtlast af.

Aan het Inspectieloket Wegvervoer nemen deel de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Korps Landelijke Politiediensten, Algemene Inspectiedienst, VROM-inspectie, Douane, Voedsel en Warenautoriteit en Arbeidsinspectie.

Reageer op dit artikel