nieuws

Michelin verlengt garantie-actie XZM-banden

Geen categorie

Michelin biedt gedurende het hele jaar 2008 de dubbele garantie op Michelin XZM-banden voor vorkheftrucks. Onder het motto ‘Twee keer zoveel uren en niet tevreden, geld terug binnen 90 dagen’ belooft Michelin de gebruikers dat haar XZM-banden twee keer langer meegaan dan volrubberbanden en diagonale banden. De actie dubbele garantie zal lopen tot 31 december 2008.

Michelin verlengt garantie-actie XZM-banden

Dankzij de garantie kunnen Michelin-klanten, gedurende 90 dagen XZM-banden voor vorkheftrucks testen. Zij krijgen hun geld terug wanneer deze banden niet aan hun verwachtingen voldoen. De garantie “twee keer zoveel uren” is twee jaar geldig vanaf de aankoopdatum.

Voorwaarden
Om hiervan te profiteren, koopt de klant minimaal twee Michelin XZM-banden voor vorkheftrucks in één van de veertien geselecteerde afmetingen (van 8 tot 15 inch) en stuurt hij het inschrijvingsformulier in, dat beschikbaar is in de verkooppunten.

De Michelin XZM-banden moeten gebruikt worden in vergelijkbare omstandigheden als volrubber banden of diagonale banden van concurrerende merken (hetzelfde type vorkheftruck, dezelfde werkzaamheden). De prestatie van de band wordt berekend op basis van het aantal uren tussen montage en demontage (demontage op het ogenblik dat er 1 millimeter restwaarde rubber is).

Een voorbeeld: wanneer volrubberbanden 1500 uur presteren, belooft Michelin dat de XZM-banden twee keer langer meegaan, dus ten minste 3000 uur. Indien de prestaties lager liggen (bijvoorbeeld 2600 uur), krijgt de klant het verschil terugbetaald (in dit voorbeeld 13% van de aankoopwaarde van de banden*).

* Berekend als volgt: (3000-2600)/3000 = 13%

Reageer op dit artikel