nieuws

Met nieuwe doorslijpmachine 40 centimeter diep zagen

Geen categorie

Een innovatie op het gebied van elektrische doorslijpmachines – medio 2008 leverbaar – is de Husqvarna K3000 Cut-n-Break. Een geheel nieuwe machine met de unieke Cut-n-Break-technologie. Met deze machine kan men, voor zeer geringe gereedschapskosten, zaagsneden tot 40 centimeter diep maken.

Met nieuwe doorslijpmachine 40 centimeter diep zagen

Het apparaat is geschikt voor vlakzagen en is daarmee ook te gebruiken voor het zagen dichtbij muren en vloeren. Daarnaast is de machine berekend op kleinere karweien, zoals raamopeningen waar men overstek van hoeken wilt voorkomen. De K3000 Cut-n-Break kan ook worden gebruikt voor het zagen van pijpen in sleuven, het zagen van gleuven voor kabels en expansievoegen en het herstellen van barsten. De machine wordt standaard geleverd met breekgereedschap en kit voor natzagen.

De K3000 Cut-n-Break heeft dubbele, speciaal ontwikkelde zaagbladen van 230 millimeter voor een hoge zaagsnelheid en kracht. De ergonomische voorhandgreep maakt zowel verticaal als horizontaal zagen eenvoudiger. Het gepatenteerde ontwerp van de achterhandgreep vereenvoudigt het werken. De zijverstelling van de zaagarm maakt het vlakzagen mogelijk en de royale afstand tussen de handgrepen zorgt voor een veilige controle en minder belasting. De machine is voorzien van Elgard™, de geavanceerde elektronische overbelastingsbeveiliging die waarschuwt met toerenvariatie wanneer overbelasting dreigt. De elektronische Softstart™ zorgt voor een veilige start met normale trage zekeringen.

Technische specificaties: • motor elektrisch 230V • nominaal vermogen 2700W • diamantzaagblad 230 millimeter • zaagdiepte 40 centimeter • gewicht, inclusief kabel en bladen 9,9 kilogram.

Reageer op dit artikel