nieuws

Liebherr Flat-Top torenkraan ingezet bij kasteelrenovatie

Geen categorie

Bij de renovatie van het kasteel Rocchetta Mattei, gebouwd op een bergplateau nabij Bologna in de Italiaanse regio Emilia Romagna, wordt een Liebherr Flat-Top torenraan van het type 250 EC-B 12 Litronic ingezet.

Liebherr Flat-Top torenkraan ingezet bij kasteelrenovatie

Omdat het kasteel op een moeilijk bereikbare locatie ligt, was de montage van de Flat-Top kraan, in augustus 2007, een waar huzarenstukje. Rond het gebouw gaapt namelijk een diepe afgrond. Om de kraan veilig op zijn plaats te krijgen en te houden, werd het gevaarte op een acht meter hoge onderwagen gemonteerd en op de werkplek met fundamentankers vastgeklonken. Omdat op de bouwlocatie niet diep gegraven kan worden en de regio bekend staat als aardbevingsgevoelig, gebruikte Liebherr speciaal voor deze operatie ontwikkelde fundamentankers. Het voor dit project aangepaste ‘connect and work’ montagesysteem, dat Liebherr overigens voor al haar Flat-Top kranen standaard aanbiedt, bleek na proefnemingen perfect in staat om de kraan, onder extreem moeilijke omstandigheden, de nodige stabiliteit en bewegingsvrijheid te garanderen.
De renovatiewerkzaamheden worden naar verwachting in 2013 afgerond.

Reageer op dit artikel