nieuws

Grote tariefsverschillen bouwafval

Geen categorie

De tarieven voor het storten van bouwafval verschillen enorm. In sommige gemeenten is het gratis, elders wordt tot 440 euro in rekening gebracht voor een gemiddelde hoeveelheid bouwafval. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder een representatieve steekproef van 40 gemeenten.

Grote tariefsverschillen bouwafval

Eigen Huis vindt de tariefsverschillen te groot en pleit er voor dat deze worden teruggedrongen.

Eenderde van de gemeenten brengt niets in rekening voor het storten van bouwafval. Den Bosch is met 440 euro de duurste van de onderzochte gemeenten. Andere gemeenten die in de top vijf voorkomen zijn Sittard-Geleen, Haren, Assen en Sliedrecht. Uit het onderzoek blijkt een gemiddeld tarief van 159 euro.

De kosten hebben betrekking op een hoeveelheid bouwafval van ruim twee kubieke meter die bij de uitbouw van een woning in één keer wordt ingeleverd bij het door de gemeente aangewezen afvalpunt.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van Vereniging Eigen Huis.

Reageer op dit artikel