nieuws

GrootJebbink levert mobiel weegsysteem aan HKS Metals

Geen categorie

HKS Metals uit ’s-Gravendeel nam recent een tweede Pfreundt BGW-1 weegsysteem voor een overslagkraan in gebruik.

GrootJebbink levert mobiel weegsysteem aan HKS Metals

Het weegsysteem, geleverd door GrootJebbink, is gemonteerd tussen de grijper en de steel van de overslagkraan en weegt de inhoud van de grijper. De kraanmachinist leest het gewicht af op een display in zijn cabine. Hij kan het te laden gewicht instellen, waarna het systeem óf aftelt, óf optelt tot de ingestelde hoeveelheid is geladen.

In 2004 besloot het bedrijf al tot de aanschaf van een mobiele weegunit. Samen met Kuiken, de leverancier van de Sennebogen overslagkraan die destijds werd gekocht, werden diverse weegsystemen kritisch bekeken. Pfreundt kwam daarbij als beste systeem uit de bus.

Eenvoudige montage
De Pfreundt BGW-1 weegsystemen zijn leverbaar met weegcapaciteiten van 500 kg tot 100 ton, in diverse uitvoeringen en met veel extra’s. De kraanweegschaal kan eenvoudig worden gemonteerd op alle types graafmachines en kranen. Het mobiele weegsysteem heeft een compacte, ronde vorm en een geringe hoogte, zodat de bewegingsvrijheid van de grijper maximaal blijft. Overdracht van de gegevens van de weegelementen naar de uitleesunit gebeurt via kabel of via antenne.

Reageer op dit artikel