nieuws

Eis negen maanden cel voor stelen shovel

Geen categorie

Tegen een man uit Zundert is voor de rechtbank in Breda negen maanden cel geëist waarvan zes voorwaardelijk omdat hij betrokken was bij de diefstal van een shovel in Rucphen op 13 augustus vorig jaar.

Eis negen maanden cel voor stelen shovel

De 22-jarige man zou samen met twee anderen in gestolen wagens voor en achter de shovel hebben gereden op weg om een ramkraak te plegen. Het kwam tot een gewelddadig treffen met de politie op de Roosendaalsebaan in Rucphen. Omdat de agenten zich bedreigd voelden, werd er geschoten op de dieven. Hierbij raakte de verdachte zwaargewond.

De officier van justitie hield daar in zijn eis rekening mee. Tijdens de zitting bleek dat de dode man uit Antwerpen, die een week later in de bossen bij Rucphen werd gevonden, vermoedelijk met de shovel heeft gereden.

Op de foto de shovel die, medio medio 2007, in Rucphen werd gestolen.

Reageer op dit artikel