nieuws

Caterpillar koopt fabrikant bosbouwmaterieel

Geen categorie

Caterpillar, de grootste fabrikant van bouwmaterieel wereldwijd, heeft de bosbouw divisie van Blount gekocht. Ze krijgt met de aankoop twee fabrieken in Amerika en een montagelijn in Zweden van Blount in haar bezit. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 77,3 miljoen dollar.

Caterpillar koopt fabrikant bosbouwmaterieel

De onderneming wordt bij Caterpillar Forest Products ondergebracht. Blount had al met Cat sinds 2003 een afspraak voor het gezamenlijk produceren en vermarkten onder de merknaam Caterpillar.

Rooien
Caterpillar Forest Products heeft zijn hoofdkwartier in Georgia, waar men mobiele skidders, rooikoppen en rooimachines/stapelaars op rupstrack maakt. De eerst negen maanden van 2007 maakte de Forestry Division een omzet van 99,8 miljoen dollar, met een bijdrage van 3,8 miljoen dollar aan de winst van het concern.

Reageer op dit artikel