nieuws

Campagne tegen illegale vervuilde grondtransporten

Geen categorie

Stel je bent chauffeur of kraanmachinist en moet illegaal en onbeschermd vervuilde grond vervoeren of verwerken. Doe je niets en accepteer je daarmee een ernstig gezondheidsrisico of pik je dit niet langer en doe je er iets aan?

Campagne tegen illegale vervuilde grondtransporten

Deze boodschap staat centraal in de campagne tegen illegale vervuilde grondtransporten die vandaag, dinsdag 29 januari, van start gaat. Stichting Meld Misdaad Anoniem start deze campagne in opdracht van het Landelijk Overleg Milieuhandhaving . Opvallend onderdeel van de campagne zijn twee grote billboards langs de A2.

Schadelijk voor werknemers
Projectontwikkelaars en aannemers krijgen regelmatig te maken met vervuilde grond en schadelijke stoffen. Voor financieel gewin gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen.
Dat is schadelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de werknemers die zonder de vereiste beschermingsmiddelen met de stoffen in aanraking komen

Milieuteams
De campagne sluit aan op een initiatief van het Interregionaal Milieuteam van de politie Amsterdam-Amstelland / Gooi- en Vechtstreek uit april 2007, waaruit in drie maanden tijd 49 meldingen binnen kwamen en waarvan er veertien daadwerkelijk in onderzoek zijn genomen. Het stokje wordt nu overgenomen door de milieuteams uit zeven andere politieregio’s: Utrecht, Noord-Holland Noord, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid, Limburg-Zuid, Brabant- Noord, Brabant Zuid-Oost en Midden en West Brabant.

Reageer op dit artikel